Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.11.2009 11:04 - Най-странните обичаи по света
Автор: mavericos Категория: Новини   
Прочетен: 6855 Коментари: 1 Гласове:
2



Най-странните обичаи по света

Светът и народите са странни и разнообразни. Те се отличават с редица традиции, някои от които биха ни се видели изключително необичайни, според изданието Турист. Ето и някои от тях:

Раждане

Може би най-странният ритуал, свързан с раждането, се спазва от мюсюлманите в индийския щат Мафаращра. Съществува традиция новороденото там да се хвърля от 15-метровата стена на храма върху чаршаф, държан от хора отдолу. Според упражняващите от половин хилядолетие обичай, това е задължително, за да расте детето здраво. Изглежда си направо страшно и не виждам кой родител у нас би се съгласил на подобно нещо.

Брак

В Шотландия съществува обичай на „потъмняване на булката". Той е свързан с това невестата да бъде намазана с всякакви неприятни вещества, като развалени яйца, сосове, сиропи и най-различни други в зависимост от региона. Общото е, че трябва да са неприятни и лепкави вещества. След това тя се привързва към дърво или стълб на фенер.

image

Храна

Ако искате да видете нещо интересно, свързано с храна, трябва да посетите Вегитарианския фестивал на остров Пукет. Там можете да опитате различни необичайни ястия. Всяка година през септември или октомври местните жители не ядат месо в продължение на девет дни. Освен това се спазва мазохистичен ритуал, при който бузите на двата пола се пробиват с копия и ножове. Смята се, че боговете ще са благосклонни към тези, които го направят.

Смърт

При смърт в манастира Ганден в Тибет има обичай тялото на починалия да се разчленява и де се поставят частите на върха на планината.

image

Огън

От древни времена огънят е символ на пречистване. Ходенето по жарава освен в България при нестинарските танци, чиято цел е пречистване, се открива и в будизма. В будистки храмове в Япония, ходенето по нагорещени въглени се практикува от монасите и свещенниците. Подобно ходене се практикува още в Северна Африка, Хаити, Карибите, Югоизточна Азия.

image

Зачеване

В Япония съществува фестивал на плодородието на 15 март. В японска област съществува традиция мъжете да си съперничат, за да получат правото да разнасят из градчето огромен дървен полов член, тежащ 25 килограма, който се смята за символ на плодородието.

Кръв

Много древни племена смятат, че пиенето на кръв ги дарява със сила. Тази традиция обаче, малко като че ли се е изродила в кенийско племе, където войните пият кръв примесена с прясно мляко.



Тагове:   обичаи,


Гласувай:
2



1. bogolubie - Много ми беше интересно!
12.11.2009 12:58
Благодаря!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mavericos
Категория: Новини
Прочетен: 5600438
Постинги: 2353
Коментари: 2437
Гласове: 2147
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930